ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ, ΥΛΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

Το Ρωμαϊκό κεραμίδι, με εμφανή αναφορά στο παλιό βυζαντινό, έχει καταστεί με διαφορά ο κυρίαρχος τύπος στις Ελληνικές στέγες. Συνταιριάζει το αισθητικό αποτέλεσμα του βυζαντινού κεραμιδιού με μία εξαιρετική ικανότητα αποχέτευσης των όμβριων υδάτων, ενώ είναι σχεδιασμένο για άψογη λειτουργικότητα και ευκολία στην τοποθέτηση.

Ποικιλία χρωμάτων : Αιματίτης , Φυσικό Αντίκ, Αντίκ Ώχρα, Χαλαζίας, Καφέ Τοπάζ, Σαμπανί Τοπάζ, Ζαφείρι, Ώχρα, Σμαραγδί, Ρουμπινί, Σμάλτο,

Το Ολλανδικό κεραμίδι είναι νεότερος τύπος κεραμιδιού που συναντάμε σε μεγάλη κλίμακα στις Γερμανικές στέγες. Πρόκειται για έναν τύπο κεραμιδιού συγγενικό με αυτόν του Ρωμαϊκού, ιδιαίτερης σχεδίασης και αισθητικής. Οι καμπύλες έχουν εξομαλυνθεί αλλά η λειτουργικότητα και η ποιότητά του είναι δεδομένες. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό προϊόν.

Ποικιλία χρωμάτων : Ολλανδικό Κόκκινο, Ολλανδικό Ανθρακί, Ολλανδικό Σμάλτο.

Ο όμιλος Μπίμπας διαθέτει τσιμεντένια κεραμίδια από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους Benders- Σουηδίας και Doppia Romana & Mediterranenan.
Η εταιρεία μας διαθέτει κοινά κεραμίδια ελληνικών εταιρειών από εργοστάσια Χαλκίδος, Λάρισας, Καλαμάτας, Άργους, Πύργου και Θεσσαλονίκης.
Η εταιρεία Μπίμπας σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε το νέο τύπο στις επικαλύψεις στεγών τα ασφαλτικά κεραμίδια. Είναι ένα ελαφρύ είδος επίπεδων κεραμιδιών που αποτελούνται από ασφαλτικό υλικό που ενισχύεται με έναν οπλισμό/πυρήνα από ειδικό υαλοΰφασμα. Στο επάνω τους μέρος συνήθως έχουν χρωματιστές ψηφίδες που προστατεύουν την ασφαλτική μάζα από τον ήλιο αλλά και προσδίδουν στα ασφαλτικά κεραμίδια την επιθυμητή εμφάνιση / αισθητική.

Τα ασφαλτικά κεραμίδια βγαίνουν συνήθως σε φύλλα του 1m x 0,34m και πάχους 3-4 χιλιοστών. Σαφώς υπάρχουν και άλλες διαστάσεις αλλά είναι λιγότερο συνήθεις. Κάθε φύλλο είναι χωρισμένο συνήθως σε 3-6 πτερύγια που μπορούν να έχουν σχήμα ορθογώνιο, ημικύκλιο, εξάγωνο κλπ. Υπάρχουν και πιο πολύπλοκα κεραμίδια που προέρχονται από επικολλήσεις δύο διαφορετικών φύλλων (laminated). Τα κεραμίδια αυτά ονομάζονται αρχιτεκτονικά ή πολυστρωματικά , έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα , σταθερότητα στις διαστάσεις και μικρό βάρος.

Τα πάνελ πολυουρεθάνης οροφής που διαθέτει η εταιρεία Μπίμπας  είναι σύνθετα αυτοφερόμενα δομικά στοιχεία, ειδικά σχεδιασμένα, για την επικάλυψη κυρίως των στεγών των κτιρίων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πλήθος άλλων εφαρμογών όπως στέγαστρα, parking, αθλητικές εγκαταστάσεις, οικίσκους, λυόμενα σπίτια και πολλές ακόμη κατασκευές.

Τα πάνελ οροφής μπορούν (υπό προϋποθέσεις) να τοποθετηθούν και σε κατασκευές με μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις όπως π.χ. καμπύλες οροφές.

Αποτελούνται από δύο διαμορφωμένα ελάσματα και ενδιάμεση μόνωση από σκληρή διογκωμένη πολυουρεθάνη. Τα πάνελ παράγονται στην πλειοψηφία τους από δύο διαμορφωμένα γαλβανισμένα και προβαμμένα φύλλα χάλυβα, ωστόσο υπάρχει και η δυνατότητα παραγωγής τους από φύλλα αλουμινίου, ανοξείδωτου χάλυβα, πολυεστέρα κ.α. Τα διαθέσιμα μήκη είναι από 2,00 έως 15,50 μέτρα. Για μικρότερα ή μεγαλύτερα μήκη ή για οποιεσδήποτε ειδικές ζητήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυματοειδή:

Χαρακτηριστικά:

-Ελαφρύ υλικό επικάλυψης
– Αντοχή στον πάγο και το χιόνι
– Μειωμένο κόστος μεταφοράς λόγω μικρού όγκου
– Μειωμένα εργατικά
– Πρόσθετη αντοχή στη στέγη
– Ανεξίτηλο χρώμα
– Εύκολη μόνωση του κτιρίου με κοινές μονωτικές πλάκες
– Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση