ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Είτε πρόκειται για τα κάγκελα της αυλής, του μπαλκονιού ή την αυλόπορτα, για σιδερένια έπιπλα εξωτερικού αλλά και εσωτερικού χώρου ή για οποιοδήποτε άλλο μικρό και μεγαλύτερο σιδερένιο ή μεταλλικό αντικείμενο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συντηρήσετε το παλιό του χρώμα ή να το αλλάξετε με όποιο εσείς επιθυμείτε.

Μπογιά σε μορφή υγρή ή σπρέι με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα και σε πλήθος χρωμάτων, η βασική μπογιά για μεταλλικές επιφάνειες αντίστοιχη με την ρεπουλίνη για ξύλο ή το πλαστικό/ακρυλικό για τοίχους. Εφαρμόζεται σε λείες και καθαρές επιφάνειες αφού έχουν απομακρυνθεί προηγουμένως υπολείμματα μπογιάς και σκουριάς και δεν προσφέρει αντισκωριακή προστασία. Γι΄αυτό και πριν την χρήση της, σε επιφάνειες που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να προηγηθεί ένα αντισκωριακό υπόστρωμα.
Επίσης σε υγρή μορφή ή σε σπρέι και σε γυαλιστερό, ματ, ιριδίζον ή σφυρήλατο φινίρισμα, θα το βρείτε σε όλους τους βασικούς χρωματισμούς και αν και είναι ακριβότερο από την απλή ρεπουλίνη για μεταλλικές επιφάνειες, θα σας διευκολύνει πολύ στο βάψιμο σκουριασμένων επιφανειών αφού δεν χρειάζεται να απομακρύνετε πλήρως την σκουριά και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει και αντισκωριακή προστασία, χωρίς την χρήση κάποιου ειδικού υποστρώματος. Το πιο διαδεδομένο τέτοιου τύπου χρώμα στην εγχώρια αγορά και χωρίς καμιά διαφημιστική διάθεση, το γνωστό hammerite με εξαιρετικό όντως αποτέλεσμα αν εφαρμοσθεί σωστά.
Τα περισσότερα χρώματα για μεταλλικές επιφάνειες δεν είναι υδατοδιαλυτά και αραιώνονται με το αντίστοιχο της κάθε μάρκας διαλυτικό ή με απλό white spirit.